Начало Перник Общество Официално откриха зоната за отдих в кв. „Тева“ (ВИДЕО)

Официално откриха зоната за отдих в кв. „Тева“ (ВИДЕО)

69

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова прерязаха лентата на завършения проект за благоустрояването на кв. „Тева“.

официално откриване на завършения проект за благоустрояване на квартал "Тева"

Publiée par Pernik 24 sur mercredi 9 mai 2018

 

Проектът включва изграждане на зони за отдих с алеи, озеленяване, изграждане на беседки, монтиране на паркова мебел, тенис маси, площадка за стрийт фитнес, детски площадки, паркинг  за 50 коли и др.

Новата площадка в квартал "Тева"

Publiée par Pernik 24 sur mercredi 9 mai 2018

 

„Наистина съм горда, че в Деня на Европа и само няколко дни преди празника на квартал „Тева“ имаме възможност да покажем това, което изградихме за една година. Това е само началото на промяната в най-младия пернишки квартал“,  сподели с вълнение градоначалникът и призова местните жители да се радват и  да бъдат добри стопани на новите съоръжения.

Приветствие към местните жители отправи и зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Тя обясни, че за правителството проектите за развитие на градската среда винаги са били с особен фокус.

„Над 800 млн. лева  са инвестирани в мерки за подобряване на градската среда, за подобряване на парковите пространства, за изграждането на нови детски площадки и зелени площи, които да допринесат за по-доброто качество на живот на хората“, сподели министър Николова и подчерта, че ефектът е видим и всеки един град може да се похвали с обновен парк и места за отдих.

„Към настоящия момент ние сме фокусирали ресурс в Перник, който ще подобри качеството на живот в размер на над 24 млн. лева. В предходните няколко дни одобрихме средства, с които да се подобрят условията на градския транспорт в града. Това са мерки, които ще бъдат в размер на 6.5 млн. лева“, обясни тя и отправи пожелание за успешно реализиране на всички предстоящи проекти в общината.

В благодарствено писмо до кмета жителите на квартала изразиха своето удовлетворение от направеното и дадоха обещание да полагат грижи за опазването на новото парково пространство.

Събитието уважиха още областният управител Ирена Соколова и зам.-кметовете на община Перник. По традиция събитието беше съпроводено с отслужване на водоствет за здраве.

В рамките на проекта предстои изпълнението на още два обекта – „Парк на предизвикателствата в местност Войниковец“ и „Мост над река Струма при ул. Струма“. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 100% и е в размер на 3 921 125,03 лв. , като собственият принос на Община Перник е 16 849,39 лв.  Срокът на реализиране на проекта е 24 месеца и трябва да приключи на 24 октомври 2018 г.