Начало Перник Общество Официално от 31 юли мрежарския и токаджийския риболов се криминализират

Официално от 31 юли мрежарския и токаджийския риболов се криминализират

81

Специален поздрав към всички бракониери.
Официално от 31 юли мрежарския и токаджийския риболов се криминализират.
Актове от 10 000 до 15 000 лв, затвор от 6 мес до 3 години. Свободния пазар на мрежи се забранява, както и тяхното превозване! Служителите на ИАРА имат право на арести, автомобили със специален режим на движение и тн. Всичко това днес официално и финално се прие на второ четене в парламента.
Ковачевските и в околията бракониери, токаджията от центъра на гр. Перник, бракониерите от село Студена, Кладница и бракониера от кв. Суходол, гр. София… са под мониторинг от страна на ИАРА и Полицията. Ние от ЦРОО-Перник също помагаме лекичко с 12 часово присъствие на яз. Лобош.
Момчетата от ЦРОО-Перник сключиха помежду си бас, кой първи ще падне в клопката на новия закон. Един ембелематичен бракониер в региона е със значителен превес пред останалите 😀Виновника да се случи тази промяна е Г-н Иван Миховски и обкръжението около него. Днес той има рожден ден и от името на всички риболовци в окръг Перник му желаем здраве, щастие на него и цялото му семейство. Гордеем се, че такъв човек има е Парламента.
Без редакторска намеса от Фб стената му публикуваме днешните му думи:Най-хубавия подарък, който можех да получа на рождения си ден, бе подкрепата на колегите ми за приемането на второ четене на промените в Закона за рибарството и аквакултурите. И това вече е факт! А кой защитава бракониерите, ако вече не ви е ясно, можете да разберете като видите стенограмата от днешното обсъждане! Радвам се, че поет от мен ангажимент към риболовците е изпълнен – от първата среща в НС на представители на Централната рибно-опазваща организация до днес, когато предложените промени бяха приети в пленарна зала.