Начало Политика Оценяват щетите в Трън, след наводненията

Оценяват щетите в Трън, след наводненията

10

Продължава огледът и оценката на щетите, нанесени от наводненията в община Трън, съобщи кметът Цветислава Цветкова. До момента в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет Община Трън е внесла искания за финансиране в размер на общо 3 245 000 лева.

1 700 000 лева са необходими за възстановяването на моста над река Ерма в квартал „Мурговица”. Съоръжението бе сред най- пострадалите от наводненията. Единият от устоите на моста е подкопан, има и счупена греда. С цел безопасност, по него е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили.

„Другата количествено- стойностна сметка е за река Поток, която минава по улица „Петър Асенов“. Имаме проблеми с улицата от падналите и подкопани подпорни стени. Тази количествена сметка е за 1 100 000 лв“, каза кметът Цветислава Цветкова.

345 000 лева ще струва аварийното възстановяване и реконструкцията на отнесените от пороите две улици в село Ярловци и две улици в село Туроковци, а 100 000 лв.- възстановяването на пешеходния мост в село Банкя, водещ към Помпената станция захранваща с питейна вода град Трън. Работата на комисиите по оценяване на щетите от наводненията продължава.