Начало Перник Общество Перник вече има модерна система за видеонаблюдение

Перник вече има модерна система за видеонаблюдение

76

Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов се запознаха на място с възможностите на изградената в  община Перник система за видеонаблюдение. Тя бе представена от кмета на града Вяра Церовска, която уточни, че  заедно с ръководството на ОДМВР-Перник са определени и точките за наблюдение.  Само в центъра са разположени 14 стационарни и 3 моторизирани камери, с аналитичен софтуер, който подпомага охранителната дейност.

Мобилните камери са монтирани на кръстовища, пешеходни пътеки и сгради общинска собственост. Видеонаблюдението беше една от основни задачи при встъпването в длъжност на кмета Вяра Церовска.50 са камерите за денонощно видеонаблюдение , които са монтирани в различни точки на града. Началото на проекта е за три години , размерът на инвестициите за този период е 160 000 лв.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи плакет на кмета на Община Перник Вяра Церовска за добрата организация и реализация на модерната система за видеонаблюдение.

Ситуационният център е изграден в областната дирекция на МВР. Ръководството на МВР на място се запозна с параметрите, които дава софтуера – функции за издирване и разпознаване на номера на автомобили, както и анализ на интензивността на движението и съответно адекватно разпределение на пътните патрули. Това е пореден добър пример в държавата, заяви вътрешния министър и подчерта, че видеонаблюдението ще даде повече сигурност на хората и  ще помага ОДМВР-Перник по-добре и ефективно да си върши работата.