Начало Перник Общество Перник се вклюва в инициативата „Да изчистим България заедно“

Перник се вклюва в инициативата „Да изчистим България заедно“

87
За поредна година Община Перник ще се включи в инициативата на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. По-малко от седмица остава до голямото чистене.
Всички кметства на населени места в Община Перник, фирми, институции и граждани, желаещи да се включат в кампанията, могат да получат материали в сградата на Общината на 14 ет. стая №4, а за жителите на кв. „Изток“ ще бъдат раздавани материали в Кметство „Изток“.
За мащабната акция ще се предоставят цветни чували за разделно събиране на отпадъци и ръкавици за доброволците.
Община Перник призовава всички свои граждани да се включат активно в почистването на междублокови пространства, спортни и детски площадки и градинки, а отпадъците да бъдат оставени до контейнерите, за да се извозят.
 С мащабната акция страната ни и града ни ще стане част от Световния ден на почистването, въведен от Естония.
На 15 септември ние и милиони хора от 150 страни ще чистим заедно. Зелената вълна започва в Нова Зеландия, преминава през всички часови зони и приключва 36 часа по-късно на Хаваите.
И този път кампанията ще бъде подкрепена от ЕКО ПАРТНЪРС. През годините тя се превърна в най-мащабният обществен еко проект в страната, който обедини усилията на общини, медии, граждани, институции и бизнес, за да станат градовете и населените места по-чисти, за да се опази българската природа и за да се провокира общественото съзнание и отговорност.
Сподели
Предишна статияАдриан Андреев спечели финала на двойки на юношеския US Open
Следваща статияПремиерът Борисов обяви имената на новите министри (ВИДЕО)