Начало Перник Общество Перник се побратими с чикагското предградие Елк Гроув

Перник се побратими с чикагското предградие Елк Гроув

275

В кметството на чикагското предградие Елк Гроув вчера подписанха споразумение за побратимяване с град Перник. Кметът на Елк Гроув Крейг Джонсън приветства на заседанието на кметските наставници гостите от българската делегация. Той разказа за българското присъствие в района и за това, че по инициатива на активни българи от Перник и на генералния консул в Чикаго Иван Анчев е станало възможно началото на това сътрудничество.

Кметът на Перник Вяра Церовска разказа за историята на града и изтъкна, че в местната управа черпят от опита на кметството на Елк Гроув за построяване на Технологичен бизнес център в Перник, което да доведе до подобряване на икономическото състояние на града. След това двамата кметове подписаха споразумението.

Българската делегация за подписването на това споразумение включва, освен кмета на Перник и българския генерален консул в Чикаго, и зам.-кметовете на Перник Севделина Ковачева и Владислав Караилиев, кметът на пернишкия квартал “Изток” Емил Костадинов, консулът ни в Чикаго Людмила Тасева и Гаврил Апостолов – зам.- председател на Обществено-експертен съвет по култура в Перник.

По-рано вчера гостите посетиха изложба в Центъра “Ричард Дейли” в Чикаго, посветена на 75-годишнина от спасяването на българските евреи от Холокоста.

Избори 2021
Decorr