Начало Перник Общество Перник ще има връзка със софийското метро

Перник ще има връзка със софийското метро

672

Перник ще има връзка със софийското метро. Това съобщи кметът на Общината Вяра Церовска по време на редовната сесия на Общинския съвет.

“Линия 3 на метрото в София е в процес на изграждане. Трасето ще обхваща ж.к. „Овча купел”, през централна градска част и ще стига до ж.к. „Хаджи Димитър”, а в бъдеще се предвижда да достига и до Аерогара София”, заяви градоначалникът. Тя обясни, че след като изграждането  й завърши и бъде пусната в експлоатация, жителите на Община Перник, които пътуват ежедневно до град София, ще могат да се възползват от линията, която се доближава значително до Перник .

„Тя ще бъде от голяма полза най-вече за пътуващите с влак, но същевременно  и за онези граждани, които използват автобус или личен автомобил. Строителството  на голяма част от трасето е започнало, като цялостното завършване на етап 1 и 2, се предвижда да приключи до края на 2019 година, а изграждането допълнителна станция, свързваща метрото и влаковете от и за Перник, в първата половина на 2020 година. Връзка с метрото ще бъде направена от ж.п. гара Горна баня, откъдето бързо да стигнат до централна градска част или до всяка друга точка на столицата. Така времето за пътуване ще се съкрати значително”, каза още Церовска. Тя подчерта, че за пътуващите с автобус също времето ще се съкрати, защото няма да е необходимо да изминават цялото протежение на автобусната линия, а ще могат да слязат още на бул. „Цар Борис 3” в района на кв. „Овча купел” и кв. „Красно село”, където се предвижда да има метростанция на линия 3.

 

Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на pernik24.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на pernik24.com, посочване на източника и добавяне на линк към pernik24.com.

Избори 2021
Decorr