Начало Перник Общество Перничани от Чикаго подкрепиха свои съграждани

Перничани от Чикаго подкрепиха свои съграждани

130

Станалата традиционна Пернишка вечер в Чикаго, тази година премина под знака на съпричастността. Освен традиционната забава, перничани и приятели събраха средства за двама техни съграждани, нуждаещи се от лечение. На импровизиран търг, желаещите да помогнат на Ади и Кирчо имаха възможност да наддават за спортни артикули. Хората играха за календари на „Миньор“ Чикаго, екип и шапки на „Миньор“ Перник, шал от Сурва, юбилейна топка от 100-годишнината на Илинойската Щатска Асоциация по Футбол, както и боксови сувенирни ръкавици от Тервел и Кубрат Пулеви. Хубав жест направи домакинът – отец Грую Попцинков, който даде най-много за шапка на „Миньор“ Перник, след което отново я върна да се разиграе на търга.
„Първоначално, със съпругата ми имахме план да направим викторина и игри. В последствие, моят приятел Ники направи предложение, чрез търг да съберем средства за нуждаещите се. Така, в последния момент сменихме програмата и се радвам, че хората откликнаха, за което им благодаря от сърце“, коментира главният организатор на Пернишката вечер – Емил Миланов, който е и треньор на чикагския „Миньор“.
Ето какво сподели и основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев: „Моята съученичка Биляна Борисова, която организира двата благотворителни концерта и самата тя преди време бе диагностицирана с тази жестока болест; родителите на Жорко, които дариха пари за лечението на Йоли, Кирчо и Явор; хората от Батановци и Ярджеловци; родителите на Йоли, които пренасочиха събраните от нас пари към Ади – това са добрите дела, които ме трогват, от които взех пример и предложих да помогнем и ние с каквото можем. Молим се за оздравяването на всички“.
Сумата в размер на 1766.50 лв. вече е предадена на Ади, лично от Биляна Борисова. Същата сума ще бъде дадена и на Кирил, в края на седмицата, когато се прибере от лечението си в Турция.
Всеки който има желание и възможност да дари средства, може да го направи чрез сметка в ОББ, BG62UBBS80021064348617, титуляр Адриан Юлианов Петков, основание „Въздух за Ади“ или чрез PayPal: adrian_coli88@abv.bg https://www.paypal.me/AdrianPetkov88, както и на: BG92UBBS80021067256040 – за Кирил Росенов Кирилов.

Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на pernik24.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на pernik24.com, посочване на източника и добавяне на линк към pernik24.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в pernik24.com, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.