Начало Политика Перничани се жалват пред Денислав Захариев за безхаберие към вещите на изгонените...

Перничани се жалват пред Денислав Захариев за безхаберие към вещите на изгонените семейства

47

Вещи, дрехи, техника и други предмети, собственост на самонастанилите се семейства в общински жилища, които бяха принудително изгонени със заповед на кмета от блок №11 в кв. „Мошино, са складирани на първия етаж на бл. 7 на ул. „Младен Стоянов“. За това живущите в блока сигнализираха председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Денислав Захариев. Притеснението на хората идва от това, че всичко, оставено в помещенията, които са частна общинска собственост и преди време са били ползвани от 13-то училище, е оставено без надзор и дезинфекция.
„В тези тежки времена, когато говорим, че трябва да спазваме епидемични мерки, не може да проявяваме подобно безхаберие“, споделят гражданите. Те се притесняват и от факта, че има техника, която, оставена и може да привлече вниманието на недоброжелатели.
„Защо вещите не са закарани в охраняем склад, а трябва жителите на блока да са поставени под риск – това буди сериозно недоумение“, коментира Захариев и каза, че ще постави този проблем на дневен ред на утрешното заседание на Общинския съвет.
Обитателите на блока са алармирали и общинската администрация, но не са получили никакъв отговор.

Избори 2021
Decorr