Начало Политика Пернишките пожарникари отбелязаха професионалния празник на огнебореца

Пернишките пожарникари отбелязаха професионалния празник на огнебореца

74

С водосвет за здраве и благоденствие и поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загинали пожарникари бе отбелязан професионалния празник на пернишките огнеборци – 14 септември.

Професионалният празник на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник бе отбелязан днес с тържествен водосвет  и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов. Свещенослужители от пернишкия православен храм „Св. Иван Рилски“  почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и отправиха молитва за здраве и благоденствие на действащите огнеборци. 
На тържествената церемония бяха връчени плакет и грамоти на представителите на Доброволно формирование „Протожер“ към общината, за добре свършена работа по време на гасенето на горските пожари през лятото. От своя страна г-н Владимиров поздрави служителите за празника и им пожела да бъдат живи и здрави и винаги така отговорни в работата си, при ликвидиране последствията от пожари и природни бедствия. 
Тържеството приключи с вой на сирени и едноминутно мълчание пред паметната плоча на Никола Миков в двора на пернишката пожарна. 
Сподели
Предишна статияПроф. Асен Балтов: Уволниха ме след две операции
Следваща статияСлужители на „Топлофикация Перник” посещават трудноподвижни клиенти