Начало Перник Общество Пернишките села Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с конни състезания

Пернишките села Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с конни състезания

338

Веселбата и състезанията ще бъдат на 16-ти март. В село Дивотино празникът ще бъде отбелязан за втора поредна година от 11 часа в местността „Поляна”. Очаква се в надпреварата да се включат гости от други общини с много породисти коне. За доброто настроение на всички ще пее фолклорната изпълнителка Анна Мария.

Стопаните на коне и любители на конните надбягвания от няколко селища в Пернишко пък се събират на Тодоровден Драгичево. Празникът ще започне в 10 часа в центъра на селото, където детски самодейни състави ще поздравят участниците и публиката. След това от 11 часа ще има водосвет в черквата, а стартът на конните надбягвания ще бъде даден в 12 часа в местността „Старо село“.

В Богданов дол празникът ще започне също в 10 часа в центъра на селото и ще бъде направен водосвет за здраве. На всички участващи коне ще бъде закачен здравец и българския трикольор, след което ще започнат състезанията в местност в края на селото.

Сподели
Предишна статияКметът на Община Перник Вяра Церовска и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова откриха реновираната сграда на Община Перник (СНИМКИ)
Следваща статияСпортен празник събра стотици деца в „Изток“