Начало Перник Общество ПМГ „Христо Смирненски“ в сътрудничество с Hewlett-Packard

ПМГ „Христо Смирненски“ в сътрудничество с Hewlett-Packard

273

В началото на новата учебна година, стана ясно, че областният управител Ирена Соколова инициира една от големите световни компании в IT сектора Hewlett-Packard /HP/ да подкрепи новосъздадената професионална паралелка „Приложно програмиране” в ПМГ „Христо Смирненски”.

Днес в кабинета на губернатора, двете страни затвърдиха намеренията си и подписаха Меморандум за сътрудничество. Важният документ беше подписан от Ираван Хира – генерален директор на компанията за България и директора на гимназията Емилия Грозданова.

„Един от основните приоритети на правителството е образованието. Полагат се много усилия за развитието на професионалното обучение.

Учениците имат нужда от добър покровител и изкушаващ модел на подражание, за да могат да продължават да работят с желание за натрупване на знания и мотивация за усъвършенстване. Радвам се, че именно Hewlett-Packard ще бъдат ментор на учениците от паралелката „Приложно програмиране” на Природоматематическата ни гимназия. Какъв по-добър пример за успех, ако не една от най-успешните световни компании в своята сфера”, каза Соколова.

От своя страна Хира изрази задоволството си, че гостува в Перник и сподели очакванията си ПМГ «Христо Смирненски» партноьрството им да подготвя  квалифицирани кадри и съвместно да продължават да обучават успешни млади хора, които да намират реализация. «В гимназиялния етап, учениците се формират като личности и се израстват. Важно за всички ни е да привлечем тяхното внимание, да ги заинтересуваме и да им покажем мечтите се сбъдват», допълни генералният директор на HP. Той беше придружаван от екип от специалисти.

Грозданова, припомни, това е първата професионална паралелка в елитната гимназия и изказа благодарността си към Ирена Соколова и Ириван Хира за осъществяването на това значимо партньорство.

Споразумението за сътрудничество обединява усилията на HP и ПМГ за осигуряването на практически стаж и обучения на учениците. От компанията ще съдействат и за доброто техническо оборудване на специализираните кабинети в гимназията.

След срещата всички посетиха ПМГ „Христо Смирненски” и се срещнаха с бъдещото първо поколение Приложни програмисти. Младежите с интерес се запознаха с екипа на HP, който им направи и презентация за управлението на времето и задачите.

Избори 2021
Decorr