Начало Перник Общество Подменят тревната настилка на стадион „Металург“. Местят тренировките на стадиона в с....

Подменят тревната настилка на стадион „Металург“. Местят тренировките на стадиона в с. „Кралев дол“

248

Футболен клуб „Металург“ ще провежда тренировките на стадиона в село Кралев дол след разговор на кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов с кмета на населеното място Пламен Георгиев. Причината за предприетите действия са във връзка с възстановяването на тревната площ върху стадион „Металург, тъй като в момента теренът е в лошо състояние.
„Проведох разговор с кмета на Кралев дол Пламен Георгиев и поех ангажимента да поддържам терена му – да бъде окосен и валиран“, коментира Емил Костадинов пред родителите на трениращите деца и не скри, че е получил веднага подкрепата на Георгиев.
В момента се работи усилено по сгъстяването и обработването на тревата на стадион „Металург“ и според специалистите сега е сезонът за третиране на терена.
Кметът на кв. „Изток“ продължава да води усилени преговори с Българския футболен съюз за изграждането на тренировъчно игрище, което ще бъде до стадион „Металург“.
„По този начин бихме си решили всичките проблеми и ще успеем да съхраним стадион „Металург“ , за да се използва за официалните мачове“, сподели Костадинов и допълни, че той се използва от над 200 деца , възпитаници на футболните клубове „Металург“ и „Метал“.