Начало Отдих Здраве Полезни съвети за сваляне на килограмите

Полезни съвети за сваляне на килограмите

85

В днешното забързано и натоварено ежедневие, много хора имат проблеми с килограмите. Качването на теглото се дължи на липсата на движение в работата и извън нея, недостатъчно време за спокойни хранения, лош подбор на храните и още куп причини. В следващите редове ще ви дадем 10 съвети за сваляне на килограмите, които биха ви помогнали да се справите с този проблем.

10. Поставете си цел

goal

Психическата нагласа за свалянето на излишните килограми е също толкова важна както и физическите действия. Именно затова трябва да се подготвите умствено, като например: купете си рокля с 1-2 размера по-малка и си поставете за цел един ден да ви стой прекрасно. За мъжете важи същото, само че с дънки например или елегантни панталони.

9. Разчистете безпорядъка

kuhnq

Отървете се от всички вредни храни. Забравете за купът със сладки, сладоледената купа в хладилника или тестените изкушения. Изчистете си кухнята от всички подобни „храни“ и когато понечите несъзнателно да отворите хладилника за парченце сладолед, просто да няма и да се досетите: „Хей, аз съм в процес на влизане във форма, какви са тия сладоледи по никое време!“

8. Яжте по-често вкъщи

family-dinner

Доста семейства в големите градове имат навика да излизат навън за вечеря. Няма лошо, но ако това се повтаря често и не се храните правилно навън, килограмите може и да се увеличат. Специалисти съветват да прекарване повече време вкъщи когато ядем. Семейната обстановка, правилното готвене и удоволствието да направите сами храната си е доста добър стимул за вас, а и се отразява добре на тялото. Разбира се, единствено когато не се прекалява и се ядат здравословни манджи.

7. Наспивайте се хубаво

spane

Пълноценния сън е важен за цялото тяло. Не само ще се чувствате тонизирани и отпочинали, когато си взимате необходимата доза здрав сън, но и ще забързате метаболизма си. Учени са установили, че хората, спящи добре и не страдащи от липса на сън имат доста по-добър метаболичен баланс и усвояват храните по-лесно от онези, които не си доспиват. Липсата на сън увеличава действието на глада няколкократно! Затова спете по 8 часа на денонощието, отразява се добре на целия ви организъм.

6. Движението е здраве

съвети за сваляне на килограмите

Застоялият живот причинява много здравословни проблеми. В случая и качването на килограмите не са изключение, ако не се движите достатъчно. Не всеки има възможност да ходи на фитнес и да тренира интензивно. Все пак препоръчваме по 2 тренировки седмично вкъщи или във залата, но задължително използвайте хубавото време за разходки. Много хора палят колата и изминават разстояния от около 1-2 км дневно до работата. През пролетта и лятото е удобен момент да захвърлите ключовете от автомобила и да се ходите колкото може по-често. След няколко дни на движение ще усетите промяната.