Начало Политика Премиерът Бойко Борисов: Пускаме в движение трасето от бул. „Владимир Вазов“ до...

Премиерът Бойко Борисов: Пускаме в движение трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ от третия лъч на метрото, по него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции

33

От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака. Това написа премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук“.

„С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София. Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото. Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата. По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата придобивка, защото тя не е даденост“, пише още министър-предсадателят.

Избори 2021
Decorr