Начало България Пулев: Няма да се отказвам, искам трети мач за титлата

Пулев: Няма да се отказвам, искам трети мач за титлата

16

Кубрат Пулев даде знак, че няма намерение да спира с бокса. Думите му дойдоха при завръщането му в България след мача с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория, който загуби с нокаут в деветия рунд.

На летище София Пулев беше посрещнат под звуците на гайди и при голям медиен интерес. „Все едно съм победил. Такова чувство имам. Доста топло посрещане. Не очаквах такова нещо. За мен това е загуба и не очаквах такова посрещане. Мачът бе важен, тъй като е за световната титла. Яд ме е, че не победих. Когато казах, че се бия за народа – това е вярно“, заяви той.

„Не е близко времето за отказването ми. Докато мърдам, се надявам“, каза Пулев.

Кариерата му в професионалния бокс започна през септември 2009 г. От тогава той два пъти стигна до мачове за световната титла, но загуби и двата – срещу Владимир Кличко през 2014 г. и сега срещу Джошуа. В кариерата си има 28 победи и две поражения.
Пулев повтори думите си, че подготовката му не е била достатъчно добра. Също и че се надява на реванш, но не очаква да го получи.

„Имаме много хубава поговорка – тарикат мъж не писка. Няма да се оправдавам. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Видяхте колко го беше страх от мен – и на пресконференцията, и след това на самия мач. Хайде да не казвам страх на мача, но имаше притеснения“, добави българският боксьор.