Начало Перник Култура Пъстра изложба на художника Антон Гошев беше открита в пернишката галерия...

Пъстра изложба на художника Антон Гошев беше открита в пернишката галерия „Кракра„.

60

Пъстра изложба на художника Антон Гошев беше открита в пернишката галерия „Кракра„. .Красивата живописна експозиция е под мотото „Митологични пространства”. Талантливият творец е от Благоевград и е участвал в 2 пленера в село Рударци.
Той е роден на 14 декември 1970 г.Завършил е Югозападния университет “Неофит Рилски”, специалност: “Педагогика на изобразителното изкуство”. Член е на Съюза на Българските Художници (СБХ) , секция “Живопис” и на международната организация за пластични изкуства АИАП /ЮНЕСКО/.
От 1995 г. до момента Антон Гошев има седемнадесет самостоятелни изложби живопис в градовете Благоевград, Перник, Кюстендил, Пловдив, София, Париж , Женева. Участва в регионални, национални и международни изложби, конкурси и пленери .
Негови картини са притежание на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватско, Италия, Кипър, Норвегия, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Унгария, Кипър, Турция, Швейцария и във фондовете на градските галерии на Перник, Благоевград, Балчик, Вишеград БиХ, Ботевград и СБХ София.