Начало България Общество Пътни строители блокираха с тежка техника центъра на София

Пътни строители блокираха с тежка техника центъра на София

100

Строителните работници настояват за среща с министър-председателя. Според тях той е единственият, който може да реши проблемите им. Те заявиха, че повече не желаят да разговарят с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

„Прекъсваме всякакъв диалог с г-жа Комитова“, заявиха от ББК “Пътища” и настояха за нейната оставка.

Сред лозунгите, които протестиращите издигнаха пред сградата на правителството, четем: „Държава без пътища няма“, „Бизнесът не може да кредитира държавата“.

На жълтите павета в центъра на София има около 200 души със сигнални жилетки. Впечатляваща е обаче тежката механизация, строена по протежението на булевард „Цар Освободител”.

Протестиращите свирнаха с клаксоните на камионите едновременно и се обърнаха към властимащите: „И сега ли няма да ни чуят”.

Заради четвъртия национален протест на строителните работници днес се очакват сериозни задръствания. Още в неделя от полицията предупредиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането на тежки превозни средства в центъра на столицата.

Пътищарите обаче се заканиха, че от днес на всеки протест ще изкарват тежката механизация, а глобите, които ги грозят били „нищо в сравнение с неизплатените от държавата суми. /БГНЕС

Сподели
Предишна статияИнцидентът с играч на Струмска слава в Перник не е свързан с футбола, според фен клуба на Миньор
Следваща статияДопълнителни противоепидемични мерки в Перник влизат в сила днес