Начало Перник Регионални Радомир отбеляза празника на града – Димитровден! (СНИМКИ)

Радомир отбеляза празника на града – Димитровден! (СНИМКИ)

315

Стотици жители и гости участваха в проявите посветени на Деня на град Радомир.
Със Света литургия за здраве и благоденствие в църквата „Свети вмчк Димитър“, отслужена от българския патриарх Неофит, започна празничният ден в Радомир.
Под звуците на националния химн бяха издигнати българският трибагреник, флагът на Европа и знамето на Радомир. По традиция беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие в центъра на града.
Официални гости на събитието бяха кметът на Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете на Община Перник, общински съветници от ПП ГЕРБ, представители на общинското ръководство на партията в Радомир.
В празничното си приветствие кметът на Община Радомир Пламен Алексиев пожела на всички жители и гости здраве и благоденствие.
„Желая на всички вас да бъдете благословени, радостни, успешни. Нека се прославя нашият град, така както го правят нашите ученици, които завършват с отличие. Вие сте нашата гордост и аз благодаря искрено“, сподели с вълнение кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той изрази благодарност към строителите, учителите и всички дейци, дали своя принос за развитието на Общината.
„Благодаря за възможността да изкажа своето уважение към труда, упоритостта и постигнатите резултати от Общинското ръководство на Радомир, за да бъде градът различен, но и да запази своята история, да утвърждава и развива традициите на своя край. Нека вашият патрон св. Димитър ви защитава и закриля“, сподели пред стотиците събрали се гости кметът на Община Перник Вяра Церовска. Тя отправи пожелание за един незабравим празник.
Поздравителни адреси бяха прочетени от името на народни представители, областния управител Ирена Соколова, институции.
От сцената кметът Алексиев и председателят на ОбС Светослав Кирилов връчиха знака на града на почетния гражданин на град Радомир за 2017 година Сашо Борисов.
Денят на града продължи със с богата музикална програма.
По традиция Радомир отбелязва своя празник на Димитровден, когато хората отдават почит на закрилника на града Свети Димитър.