Начало Политика Регионален форум събра дами от ГЕРБ от 4 области в Перник

Регионален форум събра дами от ГЕРБ от 4 области в Перник

107

Регионален форум на тема „Дигитализация и киберсигурност“ събра дами от ГЕРБ от 4 области в Перник. Участие в срещата взеха над 100 представители на женската организация на политическата сила от областите Перник, София, Плевен и Кюстендил.
Събитието беше открито от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя подчерта, че смисълът на женската организация е да бъде вектор към всички останали хора, поставящ на дневен ред всички актуални теми, които касаят обществото.
„Темата за дигитализацията и киберсигурността е от изключително значение и ключов приоритет за страната ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Ние поставяме фокуса, не само върху дигиталната грамотност на децата, но наблягаме върху разбиранията и уменията за боравене с новите технологии и софтуер на родителите“, заяви Соколова. Председателят на Жени ГЕРБ обяви, че паралелно с информационната кампания на ГДБОП и ДАЗД, насочена към децата, в училищата в цялата страна ще бъдат провеждани и срещи с родители и настойници.
Соколова изрази благодарността си към на българския еврокомисар Мария Габриел, която въвежда с непоколебимост борбата с фалшивите новини. Тя припомни за стартиралите инициативи на българския комисар, отговарящ за цифровата икономика и общество Мария Габриел, #SaferInternet4EU за целия ЕС и призова дамите от ГЕРБ да се включат с нови инициативи.
Приветствие към гостите отправи и областният клубен ръководител на женската структура в Перник д-р Елза Драгомирова.
„Жени ГЕРБ са не просто част от политическа партия ГЕРБ. Ние сме основен двигател на нашата партия. С всички наши мероприяти, успяваме да усещаме пулса на времето и темите, които касаят нашето общество“, сподели д-р Елза Драгомирова.
Специални гости на събитието бяха народните представители от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров и Ралица Добрева.
Лектори във форума бяха двама от най-компетентните специалисти по темата за киберсигурността и дигитализацията Явор Колев, началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП и Албена Спасова, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберпрестъпления. Те представиха обстойно темите за дигитална свързаност и сигурност, за изграждането на капацитет за формиране на кибер култура, медийна грамотност, критично мислене и цифрови умения и предизвикателства на аналоговото съществуване в мрежата.


С кулинарна изложба дамите отбелязаха големия християнски празник Сирни заговезни, демонстрирайки своите завидни умения в приготвянето на всевъзможни вкусотии, които традиционно присъстват на трапезата на българина.
Част от празника бе областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на общината Вяра Церовска. Тя приветства дамите с добре дошли в нашия град и изрази благодарност за отдадеността им към възвишената кауза за запазване на българската идентичност и обичаи и тяхното предаване от поколение на поколение.
„Прекрасно е това което правите, мили дами. Съхранявайки традициите, ние градим бъдещето. Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато младото поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към Родината“, заяви кметът на Перник.
Придружавани от областния клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова, гостите с удоволствие разгледаха центъра на града и посетиха Регионалния исторически музей и Минния музей, където научиха любопитни факти за историята и развитието на миньорския град.

Избори 2021
Decorr