Начало Перник Общество Ремонтните дейности на ДГ „Миньоче“ ще приключат в срок

Ремонтните дейности на ДГ „Миньоче“ ще приключат в срок

52
Вървят усилено ремонтните дейности на ДГ „Миньоче“ като се спазват сроковете на изпълнение. В това лично се убеди и кметът на Община Перник Вяра Церовска, която беше придружена от нейния заместник Владислав Караилиев, секретарят Радослава Манова и ръководителят на проекта Боянка Туджарова.
Строежът на сградата се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. С реновирането на материалната база ще се подобри качеството на образованието, като се цели задържане на младото население в града.
„Реализирането на този проект е свързан с енергийна ефективност и вниманието е насочено към децата. Вървим в правилната насока, за да постигнем целите си“, сподели кметът и припомни , че към този проект беше включен и ремонтът на ДГ „Изворче“, чиято лента бе прерязана на празника на Перник- 19 октомври, миналата година.
Проектът включва още въвеждане на енергоспестяващи мерки, цялостна подмяна на техническите инсталации, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, както и благоустрояване на дворното пространство. Срокът за изпълнение на договора трябва да приключи 24 октомври 2018 г.
От обновената образователна инфраструктура ще се възползват деца на Перник. Те ще получат своето обучение и възпитание в модерна и комфортна обстановка, съобразена с най-високите стандарти в детското образование.