Начало Политика РЗИ – Перник поиска допълнителни ограничения

РЗИ – Перник поиска допълнителни ограничения

148

Във връзка с покачване на броя на положителните случаи на COVID – 19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник РЗИ предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено днес на Областния оперативен щаб от шефа на РЗИ Перник д-р Торнев. Срещата се проведе онлайн и беше ръководена от зам.-областния управител Иво Иванов. В нея взеха участие представители на шестте общини, болниците и отговорните институции.
Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол на броя на клиентите в съответния обект, са другите мери, които предлага д-р Торнев.
В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките ще бъдат въведени от 30 октомври 2020 г. за срок от 14 дни.
Регистрираните случаи на заразени с COVID -19 по общини за периода 15 -28 октомври е следният: Перник – 303, Радомир – 18, Брезник – 9, Трън – 3, Земен – 4, Ковачевци – 1.
По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19 за 28.10.2020 г. на територията на област Перник са регистрирани 66 нови случаи.

Избори 2021
Decorr