Начало Перник Общество Руското мотивира учениците си със зам.министър Георг Георгиев

Руското мотивира учениците си със зам.министър Георг Георгиев

74

Емоционална и вълнуваща среща се проведе в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ , в която участва зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев по покана на училищното ръководство и преподавателя по история Детелина Търнева.
В дискусията се включиха още кметът Вяра Церовска и нейният заместник Денислав Захариев.
Срещата беше организирана в рамките на Програмата за училища посланици на Европейския парламент .
„Впечатлен съм от труда, който е положила гимназията със съдействието на местната власт. Приятелският диалог и тази непосредствена среща е начина, по който младите хора от най-ранна възраст се чувстват съпричастни с всичко това, което се случва в тяхната държава“, сподели пред гимназистите зам.-министърът Георг Георгиев.
„Да говоря пред такава аудитория е едно от трудните неща за мен. Защото си давам сметка, че младите хора имат добри идеи, много възможности , а наше абсолютно задължение е да им предоставим шанса да ги чуем, за да може това, което искат да ни кажат да стигне там, където трябва и да се преобразува в решение“, призна Георг Георгиев пред учениците, които са и членове на клуба „Ние в Европа и Европа в нас“. Той разказа и какви ще са дейностите във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС.
В рамките на диалога , който предизвика голям интерес и провокира много въпроси у младите хора, стана ясно, че те се вълнуват как един млад човек може да успее в България и да заема висок пост в управлението. Те не скриха и любопитството си какво означава професията зам.- министър и как преминава едни негов ден.
„ За нас беше важно да чуем от първо лице тази информация, защото медиите ни заливат с много негативни новини. Радваме се , че имахме възможността да се срещнем с вас“, сподели дванадесетокласничката Христина.
Специални благодарности към учениците и учителите изказа и кметът Вяра Церовска.
„Сигурна съм че тази аудитория, която е тук ще прославят Перник и страната ни по света. Винаги идваме с удоволствие във вашето училище. Виждаме какъв ентусиазъм имате, когато участвате в инициативи . Много ми е приятно , че съм с вас, ние сме тук като приятели, като хора, които искат да чуят вашето мнение , с които заедно да изготвим това, което трябва да се случи в Община Перник“, сподели кметът Вяра Церовска.
Пример след младите хора беше най-младият и успешен зам.-кмет на Община Перник Денислав Захариев. Той не скри сантимента си към училището, в което е бил ученик и има много топли спомени.
„Зад всеки успех стоят много труд, усилие и търпение, които по-късно са възнаградени“, сподели зам.-кметът Захариев и даде пример със своя път.
Срещата завърши с покана от зам.- министър Георгиев към учениците да посетят Народното събрание и да се запознаят с институцията.