Начало Политика Сачева призова Радев да си покаже SMS-ите си и разпечатките от мобилния...

Сачева призова Радев да си покаже SMS-ите си и разпечатките от мобилния телефон

31

Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, както и зад художествени преразкази във Фейсбук, посочи социалният министър.

Призовавам президентът Румен Радев да направи същото – да разкрие SMS-ите и мобилните си разпечатки. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БНТ по повод изказване на президента, че премиерът и министрите трябва да разкрият кореспонденцията си.

„Все пак личният пример е изключително важен“, призова Сачева и изрази готовност веднага да покаже своя телефон.

„Съжалявам, че президентът влиза в такъв режим на диалог, защото това е липса на държавническо мислене. Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, и зад художествени преразкази във Фейсбук. Важно е да говорим по темите, които са сериозни и са свързани с хората, с доходите, с мерките. Това очакваме да чуем изявления, всичко останало е в сферата на шоуто“, коментира още тя.

По думите на Сачева Божков представя скрийншотове, комикси и манипулации, но не и доказателства.

„Има политическа заявка. Някой, който е обвиняем, иска да бъде алтернатива на властта. Това е вододела, по който хората трябва да вземат решение на коя страна да застанат. Не може да заставаш на страна на човек, който е обвиняем за това, че не е плащал данъци в особено големи размери, както и в още 18 други престъпления“, коментира Сачева. 

Източник: Трибуна бг