Начало Перник Свлачище на пътя Перник – Трън

Свлачище на пътя Перник – Трън

55

Днес следобед, на територията на Област Перник, се активизира едно от свлачищата, намиращо се на входа на град Трън. Официална информация за засегнатия път съобщи областният управител Ирена Соколова.

Свлачището е от лявата страна на път II-63 между 44 и 47 км. по посока Трън“. Губернаторът уточнява, че в късните часове на следобеда движението на тежкотоварните автомобили през този пътен участък е било спряно, а към момента е преустановено цялото движение. „На практика това е основната пътна артерия, свързваща областта с града.

В момента се използва един обиколен маршрут през селата Велиново и Глоговица, който също не е безпроблемен, но при всички случаи дава алтернатива. Това, което правят екипите в момента, е да дренират терена. В момента не вали дъжд и се надяваме да може да свършим работата по укрепването, защото утре рано ще започне насипването на едър камък и скална маса, която да уплътни.

При добри метеорологични условия вдругиден ще има имаме възможност и за асфалтиране на пропуканите участъци“, допълни още Ирена Соколова.

По данни на кмета на община Трън Цветослава Цветкова, общината разполага с фракции, скална маса и обезпечава насипните дейности.

Областният управител е в постоянна връзка с нея, както и с директора на Областно пътно управление и екипите на “Гражданска защита”.