Начало Перник Село Драгичево празнува

Село Драгичево празнува

274

В един от най-паметните дни в българската история, в който се прекланяме пред героизма на загиналите наши сънародници за свободата на Родината, десетки жители и гости се събраха в Горно Драгичево, за да отпразнуват традиционния празник на населеното място.Събитието уважиха кметът на община Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров и кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов.
Преди да започнат веселието обаче, драгичевци сведоха глави пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България.
Всички жители и гости на селото бяха приветствани с добре дошли от кмета на населеното място Виктор Викторов. „Има дати в нашата история, които българската памет ще тачи, за д се знае, че там някъде на земята има една малка страна с велики синове, дали живота си за нейната свобода“, сподели Виктор Викторов. Той пожела на всички празнуващи много здраве, щастие и благоденствие във всеки дом.
Празненството продължи с богата музикална програма, която изпълни сърцата и душите на всички присъстващи. Дори и проливният дъжд не беше в състояние да помрачи празника, а под звуците на традиционния фолклор, на хорото се хванаха и малки, и големи.

Избори 2021
Decorr