Начало Перник Спортен празник в Перник! Международен турнир по джудо изпълни спортната ни зала

Спортен празник в Перник! Международен турнир по джудо изпълни спортната ни зала

61

Зала „Борис Гюдеров“ се пука по шевовете от състезатели и гости на втория Международен турнир по джудо за купата на кмета на Перник. 350 деца на възраст от 7 до 14 години от България и Македония днес мерят сили в три категории.
Официалният старт на събитието даде кметът Вяра Церовска и приветства младите спортисти, треньорите, представителите на Федерацията по джудо и любителите на спорта.
„Много съм щастлива, че този турнир се реализира за втора поредна година в нашия град с много повече участници. Трябвало е да го има това състезание и ще го има. Не мога да подмина и факта, че спортната битка съвпада и с Международния ден по джудо, което е още един добър повод за блестящо представяне. Радвам се и добре дошли на гостите от Македония. Сигурна съм, че в тази битка ще победят най-добрите. Желая ви спортсменски и хубав ден!“, заяви Вяра Церовска.
На събитието присъстваха зам.кметът Денислав Захариев, кметът на село Драгичево Виктор Викторов, Ангел Божичков, треньорът Светослав Велчев и спортният експерт Десислав Стойова.
Наградите и медалите на първите класирали се на призови места индивидуални участници в малките категории бяха връчени лично от кмета Вяра Церовска.

Вижте шампионите в категориите:
– до 23 кг. -Полина Добрилова
– до 29 кг.- Ива Стефанова
– до 32 кг.- Мария Спасова
– до 15 кг.- Виктор Григоров
– до 18 кг – Кристиян Георгиев
– до 22 кг – Георги Гайдаров

  1. Продължава състезанието в зала „Борис Гюдеров“ в останалите категории и отново най-добрите ще получат медали и грамоти, а отборните първенци ще бъдат удостоени с купи. Проявата се организира по инициатива на спортния клуб по джудо и самбо Перун, с подкрепата на Община Перник.