Начало Политика Станката в немилост на Позитано, пернишкото БСП застана зад него

Станката в немилост на Позитано, пернишкото БСП застана зад него

108

Иде ли нов разрив в отношенията между пернишкото БСП с националното ръководство на партията? Май да. Докато Корнелия Нинова и политбюро излязоха в два последователни дни с декларации, в които се разграничават от действията на кмета на Перник Станислав Владимиров, пернишкият лидер на соцпартията Стефан Кръстев, който е и заместник на Станката в общината, изрази съпричастност на местното ИБ на ОбС на БСП с действията на кмета за закриване на пернишкия театър и 800%-вото увеличение на такса смет в пернишките села, които категорично противостоят на предизборните обещания на социалистическата партия. На дневен ред остават въпросите дали това не е реваншизъм от Позитано задето пернишкото ръководство не подкрепи Нинова за председател на столетницата. И това ли е краят на политическата кариера на Владимиров в БСП? Развръзката май ще видим скоро…

А до тогава ето я и позицията на ръководството на БСП-Перник:

ПОЗИЦИЯ:

На ИБ на ОбС на БСП – Перник Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Перник категорично и единодушно застава зад кмета социалист Станислав Владимиров. Изразяваме своята позиция в негова подкрепа не само, защото в годините назад Перник не е имал толкова успешен кмет, който изведе перничани от наследената безпрецедентна водна криза. Намали задълженията на Община Перник с над 11 млн. лв. за една година ( при наследени повече от 34 млн. лв. дългове). Заедно със своя екип продължава да променя ежедневно облика на града ни и да работи за своите съграждани.

Добрите резултати от управлението на Станислав Владимиров се виждат от всички нас и това намери ясно отражение в престижната класация на Kmeta.bg – „Кмет на годината“. БСП от повече от 15 години не е имала „Кмет на годината“, а сега с гласуването на хиляди хора от цялата страна Станислав Владимиров заслужено спечели този приз. Най-важната оценка – тази на хората, вече е получена. Ние не приемаме ИБ на НС на БСП да насажда напрежение без да е взело предвид мнението на местната си структура, на кмета, издигнат от БСП и на гражданите на Перник.

Отзвукът от позициите на ИБ, изработени без да е воден разговор с кмета на Община Перник и неговия екип, групата общински съветници на БСП и без да се потърсят фактите, поставя в изключително деликатна позиция партията ни в навечерието на предстоящи парламентарни избори.

Позицията на ИБ на НС на БСП, свързана с предстоящи реформи в сферата на културата в Перник почива на базата единствено на медийни публикации, които не отразяват намеренията за реформи на кметския екип. Тези промени ще бъдат изработени след разговори с представители на културните институти и обществеността на Перник. Позицията, изразена във връзка с повишаването на такса смет от Общински съвет – Перник също е прибързана и не са търсени фактите и проблемите, заради което това се случва, а именно неплащането на милионите отчисления към държавата в предходни мандати свързани с битовите отпадъци

. Подобни прибързани позиции са недопустими, след като не е поискано и отчетено мнението на перничани, които в голямата си част, подкрепят действията на кмета на Община Перник. Притеснени сме, че внушенията, които се правят в тези документи обслужват не само основния политически опонент на БСП в лицето на ГЕРБ, а и сриват доверието в нашата партия. Уверени сме, че позицията изразена от нас с категоричната подкрепа, която даваме на кмета на Община Перник и неговия екип отразява най-обективно и подкрепата на нашите съграждани към него.

Само след няколко месеца БСП ще се яви на избори доказвайки необходимостта да управлява държавата. Можем да го постигнем единствено обединени.