Начало Перник Общество Стартира най-мащабният проект на общината за „Интегриран градски транспорт на град Перник“...

Стартира най-мащабният проект на общината за „Интегриран градски транспорт на град Перник“ (ВИДЕО)

190

Стартираща пресконференция по най-мащабния проект на община Перник „Интегриран градски транспорт на град Перник“ дадоха кметът на Вяра Церовска и нейният заместник и ръководител на проекта Денислав Захариев „Този проект, който е най-големия на община Перник, е огромно предизвикателство, но съм убедена, че още веднъж ще покажем, че работим сериозно и отговорно за развитието на нашия град.  Това е обещание, което дадохме пред перничани и ние ще го изпълним така, както трябва“, заяви градоначалникът и допълни, че екипът, който ще управлява проекта е съставен  изцяло експерти в Община Перник.

Перник с нови автобуси. Начална пресконференция по проект „Интегриран градски транспорт на град Перник”

Publiée par Pernik 24 sur Mercredi 17 octobre 2018

Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020″. Гласната цел на проекта е в града да бъде изградена устойчива транспортна система, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил в полза на чистите форми и средства на придвижване в градската среда.

„За мен е голямо предизвикателство този проект, който е най-големият за Общината. Екипът, който ще го управлява, е изцяло от служители на администрацията. Гласувано им е голямо доверие и отговорност. Убедена съм , че това още веднъж ще покаже, че работим сериозно и отговорно за нашия град. Това е нещо, което сме обещали да променим и съм убедена, че ще го направим така, както трябва“, сподели градоначалникът.

Проектът се осъществява по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на ОПРР 2014-2020, процедура на директно предоставяне BG16RFOP001-1.018 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Перник, част от процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”.Общата стойност на проекта е 9 524 495,00 лв.“,
Ръководителят на проекта Денислав Захариев обясни, че дейностите  включват обновяване на подвижния състав на четири основни линии на градския транспорт № 10,15,17 и 20 чрез закупуване на 15 нови автобуса на природен газ, изграждане на газозарядна станция и ремонт на депо, въвеждане на система за контрол на обществения градски транспорт, поставяне на 70 бр. информационни табла по спирките, въвеждане на електронна система за таксуване в превозните средства.
Специфичните цели на проекта са подобряване качеството на транспортното обслужване в Перник, а именно чрез -повишаване на сигурността и надеждността на транспортната услуга; намаляване времето за пробег по маршрутите – създаване на по-ефективен и бърз градски транспорт с по-малко потребление на енергия; по добър комфорт на пътниците – повишаване на привлекателността на обществения градски транспорт;-осигуряване на социално включване и равен достъп на групите в неравностойно положение, въвеждане на природосъобразни видове градски транспорт.

Сподели
Предишна статияПерник отбелязва празника на града с богата програма
Следваща статияНаучна онференция в Перник събра водещи историци историци от Германия, Русия, Полша и България