Начало Политика Студентка отива на съд, открили дрога в дома й в Перник

Студентка отива на съд, открили дрога в дома й в Перник

16

Студентка е предадена на съд за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в апартамент в гр. Перник, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Двадесет и пет годишната студентка А. Ч. живеела под наем в жилище в кв .„Твърди ливади“.

На 22.02.2019 г., след постъпил сигнал в сектор „Криминална полиция“ при Районното управление на МВР в гр. Перник, била извършена проверка на адрес в града. Във всекидневната стая на обитавания от Ч. апартамент полицейските служители открили кафяво смолисто вещество, наподобяващо хашиш. За него наемателката потвърдила, че е наркотично вещество, което тя държи за лична употреба.

Освен това, в хода на претърсването на имота, в куфар била открита кутийка с няколко пликчета. В тях било разпределено голямо количество различни на цвят таблетки – бели, розови, оранжеви, зелени, както и кафеникава бучка. Върху мивката в кухненския кът било намерено пликче с бяло кристалообразно вещество. На печката полицейските органи установили стъклена колба с термометър, покрита с текстилно парче, в която имало гъста виолетова течност. За нея А.Ч. обяснила, че е студент по химия и във връзка с обучението си извършвала опити в домашни условия. В кухненския шкаф над мивката било намерено пликче с червеникаво прахообразно вещество и друго със свито топче.