Начало Перник Култура Сурвакарските групи от Бела вода и с. Джерман са големите победители в...

Сурвакарските групи от Бела вода и с. Джерман са големите победители в тазгодишната „Сурва“

134
cof
Сурвакарите от групата на кв. „Бела вода”, обл. Перник и от  с. Джерман,  обл. Кюстендил  и кукерската група от кв. „Сушица”, гр. Карлово, обл. Пловдив са победителите в 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018“.  Те са носителите на златната маска.
Резултатите от протокола бяха обявениот кмета на Община Вяра Церовска на специална пресконференция в Двореца на културата. Градоначалникът благодаря на всички институции и ангажирани служители за съдействието и организацията по време на 27-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.
„Благодаря за високия професионализъм, безупречното охраняване и проявената отговорност на ОД МВР Перник, Охранителна полиция, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“,  Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ, на всички журналисти,  доброволци и коменданти. Със съдействието на всички беше осигурена перфектна организация и не бяха допуснати инциденти,които да стресират перничани и гостите в трите празнични дни на фестивала. Надяваме се и за в бъдеще да продължи доброто сътрудничество“, сподели кметът и благодари на журито, което безпристрастно гледаше  и оценяваше всичко което се случва.
От своя страна журито с председател Георг Краев също благодари на Община Перник за перфектната организация и доброто представяне на групите.

Групата от Петрич „Златна фея” спечели наградата на публиката на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018” в Перник . Тя грабна първото място с 537 гласа. Второто място зае с. Айдемир, обл. Силистра с 458 гласа, а трети се наредиха с. Калугерово, обл. Пазарджик с 327 гласа. Общият брой на изпратените SMS-и е 3 841. Броят на уникалните номера, изпратили съобщения, е 2 184.

По регламент точно в 20.00ч линията за гласуване с SMS беше затворена. Георги Вачев,представител на фирма „Войском” АД София, която организира SMS гласуването, и в присъствието на нотариус Александър Цветанов в 20.05 ч беше изтеглен печелившия участник в гласуването. Късметлийка се оказа Блага Вълчева от с. Мирково, обл. Софийска, която е пуснала своя вот за местната група. Тя спечели наградата- екскурзия до Солун.
Блага е семейна с едно момиченце и работи в община Мирково, в отдел „Проекти търговия и туризъм”.
За да участва в това гласуване, всеки който желае трябваше да изпрати SMS на кратък номер 1915 с текст SURVA и поредния номер на групата, за която желае да гласува. Нямаше ограничение за броя на изпратените SMS-и от един мобилен номер в полза на дадена група фаворит.

Избори 2021
Decorr