Начало Политика С обща декларация ОбС в Перник даде зелена светлина на Радомир за...

С обща декларация ОбС в Перник даде зелена светлина на Радомир за водата

206

С обща декларация общинският съвет в Перник единодушно подкрепи искането на Община Радомир за възстановяването на резервното водоподаване от пречиствателна станция Крапец към град Радомир. Гости на извънредното заседание на местния законодателен орган в Перник бяха кметът на Община Радомир Пламен Алексиев и председателят на Общински съвет Светослав Кирилов, които представиха проблема пред обществеността в Перник.
„В момента са въведени мерки в средна и ниска зона в община Радомир за разширено ограничаване на воден ресурс поради недостиг. Възстановяването на резервното водоподаване от помпена станция Крапец е единственият начин да бъде преодоляна кризата, която ще се задълбочи с настъпването на топлите месеци“,отбеляза градоначалникът.
От обясненията на кмета на града и на управителя на ВиК Перник се разбира, че в дългосрочен план проблемът ще бъде решен с ремонт на основен водопровод.
Председателят на Общински съвет-Радомир изрази благодарност за съпричастността и разбирането.
„Преди 8 години двете общини бяха застигнати от тежко бедствие, земетресението през 2012 година. Тогава благодарение на държавата и на местно ниво, този проблем беше преодолян. Днес отново сме изправени пред общ проблем-безводието. Благодарение на денонощия труд на държавата и лично на Премиера Бойко Борисов, Перник вече излиза от тази криза. Това още веднъж показва, че когато се работи в отбор, всяко препятствие може да бъде преодоляно“, изтъкна Кирилов.
От името на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев призова своите колеги да дадат добър пример като с единодушие покажат свята солидарност към проблема на жителите на Община Радомир.

Избори 2021
Decorr