Начало Политика Трима кандидати за лидерското място на общинската структура на ГЕРБ в Перник

Трима кандидати за лидерското място на общинската структура на ГЕРБ в Перник

153

За първи път таен вот на структурата на ГЕРБ в Перник ще определи новото общинско ръководство на политическата сила в общината. По предложение на зам. – председателя на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев номинациите за общински ръководител, организационен секретар и членове бяха подложени на тайно гласуване, резултатите от което ще бъдат обявени от Изпълнителната комисия на партията. Отчетно-изборното събрание на структурата протече при всички санитарни-хигиенни мерки в извънредната епидемична обстановка. На събранието присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, зам. – председателят на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев, областният управител на Перник Емил Костадинов.
Общинският ръководител на ГЕРБ – Перник и народен представител д-р Александър Александров представи отчет и анализ за дейността на структурата през последната една една година. Не бях спестени допуснатите грешките и уроците, от които следващото ръководство трябва да се води занапред.
„Предстоят много важни избори догодина – първо за Народно събрание, а след това за президент на Р. България. Затова е важно да имаме едно силно и работещо ръководство. Пожелавам ви именно такъв избор и номинации да направите на това събрание“, заяви пред присъстващите д-р Александър Александров.
Областният координатор д-р Вяра Церовска направи своеобразен отчет на постигнатото през нейния кметски мандат. Тя взе отношение и по повод водната катастрофа, сполетяла Перник, и категорично заяви, че като кмет на града, тя и екипът й не са получавали никога информация за нивото на язовир „Студена“.
„Голямата ни цел беше изграждането на водния цикъл на Перник-единственият град, в който тръбите не бяха подменяни от тяхното полагане през 50-те години. Сключихме договор с МОСВ и днес този проект със съдействието лично на Премиера Бойко Борисов вече започна своята реализация“,сподели областният лидер на ГЕРБ. Тя припомни изградените през мандата проекти, сред които подобряване инфраструктурата база в училищата на територията на община Перник, за първи път беше обърнато внимание на читалищата, пенсионерските клубове, спортните и детски площадки, с нов облик са вече 44 многофамилни жилищни сгради, обновен градски парк и новоизграден парк на предизвикателствата, ремонтиран е мостът над Р. Струма, изградено беше така нужното кръговото кръстовище на входа на кв. „Изток“.
Д-р Церовска пожела на кмета Владимиров да изпълни поетите ангажименти по време на кампанията и изрази надежда, че започнатите в нейния мандат проекти ще бъдат реализирани, а някои от тях дори вече са факт. Сред тях са пътен възел Марина Бара, цялостна рехабилитация на ул. „Граово“, изграждане на социални жилища в кв. „Тева“ и големия проект за Интегриран градски транспорт.

Избори 2021
Decorr