Начало Перник Култура Уникална изложба под патронажа на областния управител беше открита в галерия „Атриум“

Уникална изложба под патронажа на областния управител беше открита в галерия „Атриум“

114

Уникална изложба живопис «Генезисът на един творец» от авторите Михаил Живков и Китан Китанов беше представена в галерия «Атриум» на Областна администрация Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител Ирена Соколова и се организира съвместно от дамската организация на политическа партия ГЕРБ в Перник, Арт-група Китанова и АЛИЗ «Вяра, Надежда, Любов» – Перник. Изложбата е посветена на Международния ден на живописта – 18 октомври.
Екпозицията беше официално открита от Ирена Соколова.
„Щастлива съм, че Атриума на Областна администрация Перник се превърна любимо и колоритно място, за да покаже таланта и изкуството на даровити творци. Радвам се,че в града ни има таланти като Мишо. Изкуството през неговия поглед е изкушение за сетивата и разума ни и е провокацията за днешното събитие” сподели Соколова пред препълнената зала. Тя със задоволство заяви, че Жени ГЕРБ за пореден път застават зад социално значими, полезни и формиращи обществена култура каузи и хора с потенциал.
„Вие винаги успявате да напипате пулса на истинското, да откриете дълбокия смисъл в ежедневното и това, което може да ни направи по-добри и искрени”, допълни тя.
Автор на част от красивите творби е 25-годишният художник Михаил Живков. Мишо, както е познат сред своите приятели, е роден със Синдром на Даун.
Освен картините на Мишо, в изложбата намират място и авторските произведения на Китан Китанов. Той застава до младежа, за да покаже свои живописни творби по начин, който сближава творците.
Неговата съпруга Татяна Китанова, основен двигател на художествено ателие АЛИЗ, е приятел, ментор и дългогодишен ръководител на Мишо .
„Днес представяме 10 от картините на Мишо, резултат от дългия ни път един към друг, съпроводен с рисунки, направени през различните етапи от развитието му. Всичките му творби носят едно единствено заглавие „Мишо”, като него самия – единствен”, сподели Китанова. Тя допълни, че даровитият младеж прави своите картини, за да подари на хората истински свят, лишен от суета и предразсъдъци и не иска нищо в замяна.
„Такива са големите творци – щедри, благородни и всеопрощаващи – любящи”, завърши Китанова, като подчерта, че заслугата за днешното събитие се дължи на тези жени, които са отдадени на мисията да обичаш абсолютно безрезервно.
Събитието уважиха общински съветници, директори на териториални структури, видни пернишки творци и много почитатели на изкуството.

Сподели
Предишна статияОткриват санираната детска градина „Изворче“ с официална церемония в Деня на града
Следваща статияНови 4 блока бяха санирани в Перник