Начало Политика Ученици от ОУ „СВ. Иван Рилски” се срещнаха с писателя Славчо Чанев

Ученици от ОУ „СВ. Иван Рилски” се срещнаха с писателя Славчо Чанев

71

Какво вдъхновява писателя да пише книги за деца, как се намират интересни истории, лесно ли се пише за деца- това бяха въпросите на четвъртокласници от ОУ „СВ. Иван Рилски”, които днес те зададоха на писателя Славчо Чанев и главен експерт в отдел „Култура“ в Община Перник. Срещата в Голямата читалня е едно от събитията, с които Регионална библиотека „Светослав Минков” се включи в Маратона на четенето, посветен на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.
Пред малките, любознателни ученици, Славчо Чанев разказа за своето детство в селцето край Бургас, където е роден, за идването си в Перник, както и за любовта си към словото, книгите и интересното си хоби да събира стари правописни речници и помагала.Децата бяха любопитни да чуят някои от историите в една от неговите книжки за деца- „Да обичаш принцеса”. Четвъртокласниците бяха провокирани от писателя и непринудено задаваха много интелигентни въпроси и разбраха, че най- големите „съкровища „ могат да търсят в себе си, сред приятелите и близките хора.
Маратонът на четенето в библиотеката продължава с още една среща с детски писател. На 17-ти април ще гостува Зорница Иванова, която ще представи своята книжка „Мая и концертът на талантите”.

Избори 2021
Избори 2021