Начало Перник Общество Ученици ще мерят сили в конкурс за писано Великденско яйце

Ученици ще мерят сили в конкурс за писано Великденско яйце

90
cof
18 отбора с по четирима ученици от пернишките училища ще се включат в традиционния конкурс за писано Великденско яйце . Празничната проява ще бъде този четвъртък,  29 март, от 14.30 часа, пред  Двореца на културата.  Община Перник, която е инициатор на надпреварата, ще осигури по три малки и едно голямо глинено яйце.
Изрисуваните яйца от малките творци ще бъдат оценявани от жури, чиито  председател е директорът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова , а членове са художниците Здравко Стойнев и Гергана Николова. В рамките на проявата ще бъдат връчени награди от кмета на Община Перник Вяра Церовска.
Докато художниците шарят яйцата градуса на настроението ще  бъде приповдигнат със звънки песни и кръшни хора. В празничната програма ще се изявят талантите от детско-юношеския театър „Мускетарите“ и ансамбъл „Граовче“  към Обединения детски комплекс.
Разбира се и тази година градът ни ще бъде изпъстрен с великденска украса. Красивите яйца, изработени от децата на Перник, ще създават допълнително настроение.