Начало Перник Общество Фестивалът „Сурва 2018“ завърши!

Фестивалът „Сурва 2018“ завърши!

260

Кметът на Перник Вяра Церовска сложи край на най-пъстрият и шумен фестивал в България
С празнични илюминации и дълго хоро завърши 27-ия Международен фестивал „Сурва 2018“. В продължение на три дни Перник беше най-красивото и весело място в България и в Европа.
„Приключи едно невероятно приключение. Благодаря изключително много на всичките над 7400 участници. Благодаря им за техните танци, за музиката, за ритмите, атмосферата, настроението, за всичко, което пресъздадоха пред нас чрез своите прояви“, сподели с вълнение кметът на Перник Вяра Церовска и изрази благодарност към журито и всички, без чието дейно участие този празник нямаше да има същия дух.
Официални гости на събитието бяха народният представител д-р Александър Александров, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, областният управител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.
Бляскавото събитие по традиция се проведе на площад „Кракра” след представянето на последната група от дефилето – тази на с. Върба, Радомирско. Тогава войводата докладва на кмета, че фестивалът е минал успешно при безупречна организация и ред, и че всички се веселиха и пречистиха в духа на Сурва.