Начало Перник Фестивал на виното в Перник

Фестивал на виното в Перник

106

Коледната елха на Перник ще грейне на 7-ми декември. По традиция светлините на празничното дърво ще бъдат запалени от кмета на Общината Вяра Церовска.
„Тази година перничани и гости на града ще бъдат изненадани с нови светлини и ново коледно дърво. Елхата ни ще бъде по-различна и няма да отстъпва на тази в столицата и други големи градове. Ще има коледна баница, коледни късмети и много настроение за всички“, сподели в аванс кметът Вяра Церовска и не скри, че по традиция в украсата ще вземат участие и децата от VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
В празничния ден в Перник ще бъде открит и четиридневния фестивал на греяното вино. Той ще бъде изпълнен с много емоции, музика и прекрасните изпълнения на обичаната от младите хора певица Нели Петкова. На следващия ден за перничани ще пее един от звездите на „Шоуто на Слави“ Борис Солтарийски. В събота вечерта централният площад ще бъде огласен от славея на народната музика Ива Давидова.
„ В дните преди Коледа ще направим така, че да се усеща приятна атмосфера и празнично настроение, което да споделим с приятели и да се повеселим в едни от най-хубавите дни през годината“, сподели още кметът.

Избори 2021
Decorr