Начало Перник Общество Централния градски парк в Перник ще блести с нова визия

Централния градски парк в Перник ще блести с нова визия

298
Община Перник продължава изграждането на нови площадки в Централния градски парк. Кметът на Общината Вяра Церовска и нейният заместник по строителството Владислав Караилиев инспектираха напредъка по строително ремонтните дейности днес.
Новите съоръжения ще са разположени между къщичката на Баба Яга и ДГ „Родолюбче“. Те ще са за възрастови групи от 3 до 12 години и от 12 до 18 години и са част от специален комплекс за игра на открито в парка. На първата площадка за по-малките ще бъдат поставени съвременни уреди, атрактивни люлки, катерушки – тип везна и с пружина. Няма да липсват и въртележка, трамплин, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде ударопоглъщаща в различни цветове.
На втората площадка ще има две маси за тенис, три маси с плотове за игра, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде от павета. Общата стойност на новите съоръжения е 149 688 лв., а изпълнител е фирма „БГ Ленд КО“. До момента в тази зона на Централния парк има завършени две нови детски площадки. Една е за деца от 3 до 12 години и е с два къта, а другата е за малчугани до 3 години.