Начало Политика Шефът на ВиК Перник отговори професионално на Галя Бърдарска

Шефът на ВиК Перник отговори професионално на Галя Бърдарска

822

Управителят на ВиК Перник инж. Борислав Иванов отговори професионално на Галя Бърдарска, водачът на листата на ПП „Има такъв народ“ за Перник, относно нейно питане, излязло в медийното пространство.

Публикуваме въпроса и отговора без редакторска намеса.

Въпросът на Галя Бърдарска!

На 22 март е Световният ден на водата. Аз и моят екип отправяме покана към настоящия управител на „ВиК“ ООД гр. Перник Борислав Иванов, като ще му зададем само един въпрос : • С какъв реагент се пречиства водата на яз. Студена, тъй като закупеният турски реагент впоследствие се оказва неефективен? Тоновете турски реагент на цена 1500 лв./тон, складирани на ПСПВ Перник, са за сметка на водопотребителите. На 22 март ще взимаме проби от различни места в област Перник, като разчитаме и на Вас гражданите да донесете вода. Целта е да покажем нагледно какво тече от кранчето в домовете Ви. Кампанията, която ПП „Има Такъв Народ“ провежда, е под надслов: „СИЛАТА Е В ИСТИНАТА“ На 04.04.2021 Вие решавате! Преди да отпиете от току-що налятата вода имате възможност да си кажете: ДО ДНЕС БЕШЕ! ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ТРЯБВА ДА ГО СПРА ДНЕС! ИСТИНАТА ОТ НАС, РЕШЕНИЕТО ОТ ВАС!

С уважение: доц. д-р. инж. Галя Бърдарска

Отговорът на управителя на ВиК Перник инж. Борислав Иванов!

Уважаема госпожо Бърдарска,
В отговор на Ваш въпрос, излязъл в медийното пространство ще отговоря следното:
Информацията, която давате е невярна. На ПСПВ Перник няма складирани тонове турски реагент, както Вие твърдите. Имаше закупен такъв, но след като беше тестван и се оказа неефективен, той беше върнат на доставчика, като сумата, която беше преведена за закупуването му беше възстановена на ВиК Перник.
В момента на ПСПВ Перник има 30 тона алуминиев сулфат, който е български, произведен в гр. Ямбол и е с неколкократно по-ниска стойност от посочената от Вас. Поддържа се такъв наличен обем, защото при висока мътност на входящата вода в ПСПВ, средната му консумация е 0,85 тона/ден. Предвид спецификата на този реагент е напълно нормално да има запаси за поне месец напред, както е в случая.
Относно поканата Ви към гражданите на област Перник за взимане на проби на вода, както Вие може би знаете, проби за изследване на питейна вода и за доказване на микробиологичните й показатели се взимат в специално произведени за това стерилизирани контейнери от акредитиран пробовземач след предварителна дезинфекция на крана, от който се взима пробата.

С уважение
Инж. Борислав Иванов
Управител на „ВиК“ ООД – Перник

Сподели
Предишна статияЯсен Петров реши кои ще са националите, много нови лица сред избраните
Следваща статия4637 нови случая на заразяване с коронавирус