Начало Политика Ще се реши ли съдбата на Профилакториума?

Ще се реши ли съдбата на Профилакториума?

43

Все още не е ясна съдбата на Профилакториума в Перник, дали ще продължи да съществува или ще бъде ликвидирана болницата. Въпреки категоричното становище на групата съветниците от ПП ГЕРБ, че ликвидация и приватизация на дружеството е нежелателна, конкретни предложения за изход не бяха гласувани на редовното заседание на Общинския съвет в петък.
Съветниците в Перник приеха доклада на Временната комисия за правното и финансово състояние на Профилакториума, но оставиха неразрешен въпроса за дълга от 1 400 000 лева.
Председателят на групата на ГЕРБ Денислав Захариев настоява за становище от общинкската администрация за съдбата на общинското дружество и дали може да се увеличи субсидията, за да се плати на кредиторите.
„Вярвам , че заедно ще получим консенсус за доброто на перничани, болницата и нейния екип. Нека здравното заведение представи оздравителен план, с който да се запознаем и да го разгледаме във всички комисии, за да можем да помогнем“, заяви Захариев.
Общинският съветник д-р Явор Рангелов сподели, че по отношение на мениджмънта на болницата д-р Росица Иванова е направила максимално възможното.
„Въведени бяха различни терапии и процедури.Трябва да вземем решение за успешното финансиране на болнницата“, посочи д-р Рангелов.
„Притежаваме една уникална база и единственото, което трябва да направим е да я изпълним със съдържание. В рамките на миналия мандат се зародиха идеи за отваряне на центрове за социални услуги в помощ на хората“, коментира общинкският съветник Александър Александров и апелира да се изготви оздравителна програма с дългосрочна стратегия, с която да се развива сградата.