Начало Спорт Перник е домакин на на турнир по борба за Купа „Иво Ангелов“

Перник е домакин на на турнир по борба за Купа „Иво Ангелов“

195

За втора поредна година Община Перник е домакин на турнир по борба класически стил за Купа „Иво Ангелов“. В тазгодишното състезание , което вече е на областно ниво, участват 68 състезатели от 6 отбора, които ще мерят сили в 11 теглови категории. Негов организатор е спортен клуб по борба „Миньор“ .

На официалното откриването на турнира присъства кметът на Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов.
Участниците на тепиха бяха лично поздравени от градоначалника с пожелания за хубав и спортменски ден.
„Скъпи деца, добре дошли в Перник. Виждате как името на един успял , силен, последователен и трудолюбив човек, световният шампион по борба и спортист за 2013 г. – Иво Ангелов, може да направи организирането на такива прекрасни срещи. Спортът е това , което ще ви направи силни характери, ще ви направи силна физика, ще ви направи успели хора, дори да не стигнете най-големите върхове . Вие ще знаете че силата е у вас, че с труд можете да постигнете много. Благодаря на Иво Ангелов , че прави такава среща и се надявам следващата да бъде с международен характер“ ,сподели кметът Вяра Церовска
Младите спортисти бяха поздравени и от спортната звезда и организатор на турнира Иво Ангеллов.
„Щастлив съм , че виждам толкова много деца и съм сигурен, че ще запомните този ден. И аз се надявам турнирът да стане по-мащабен и догодина да бъде заложен в календара на Федерацията по борба“, каза Иво Ангелов и благодари на ръководството на Общината в лицето на Вяра Церовска. Той връчи на кмета плакет за принос към развитието на борбата в града.
Спортното състезание се провежда в комплекс „Дружба“. В него участват отборите – СК „Васил и Георги Илиеви“ – Кюстендил,СК „Рилски спортист“ – Самоков, СК „Славия“ – София, СК „Септември“ – София, С к „Белица“ – Костинброд и СК “ Миньор“ – Перник.