Начало Перник 124 деца завършиха успешно националната програма „Детско полицейско управление“

124 деца завършиха успешно националната програма „Детско полицейско управление“

131

124 деца доброволци от област Перник бяха удостоени с грамоти и купи на финализирането на национална програма „Детско полицейско управление“. Събитието беше уважено от кмета на Община Перник Вяра Церовска, нейния заместник Йордан Павлов и кмет на кв. „Изток“ Емил Костадинов.

Програмата стартира преди две години по инициатива на Министерство на вътрешните работи, в партньорство с Министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта, и на правосъдието. В рамките на този период са обхванати 192 училища в страната с близо 4 500 деца.

„Скъпи деца, много бързо мина времето от онзи леко дъждовен ден, в който стартираха обученията на невероятната академия и вие се забавлявахте с полицейските кучета и демонстрации. Знам, че след толкова много обучения вече сте по-подготвени, можете адекватно да реагирате на улицата, в училище и вкъщи. Получихте много познания с приятни занимания и игри, а някои от вас ще станат и истински пазители на реда. Желая успех на вас и вашите преподаватели“, с тези думи се обърна към участниците кметът Вяра Церовска.

Основната цел на „Детското полицейско управление“ беше чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните умения. В рамките на официалното закриване беше представена програма на ансамбъл „Граовче“ към Обединения детски комплекси и демонстрации на карате клуб „Файтърс“ НСА и спортен клуб „Калоян Ладимекс“.

 

Сподели
Предишна статияБъдещите първокласници от подготвителна група „Звънче“ изпратиха учебната година (ВИДЕО И СНИМКИ)
Следваща статияДетски празник в село Драгичево