Начало Перник Общество 22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират в...

22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират в Перник

56

22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се влагат в социална, образователна, пътна, административна инфраструктура и подобряване на градската среда в Перник. С тези средства градът ще се превърне в едно привлекателно и желано място за живот.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при посещението си в Перник в навечерието на празника на града. Там тя откри „Парк на предизвикателствата“ и ремонтирания мост над р. Струма при ул. „Струма“. Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за тяхната иновативност в подбора на проектите и мисленето, с което превръщат Перник в модерен европейски град.

По проекта на община Перник за подобряване на градската среда на стойност почти 4 млн. лв. са реновирани над 32 000 кв. м площи, в които е извършено строителство или рехабилитация. От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хил. души, като е осигурена достъпност за инвалиди или семейства с малки деца. Като част от проекта вече беше благоустроено междублоковото пространство в кв. „Тева“.

В Перник министър Аврамова съобщи, че индикативната дата за приключване на аварийно-възстановителните работи по АМ „Люлин“ е 22 октомври. След като магистралата бъде отворена за движение в двете посоки, ще започне ремонт на първокласния път през Владая.

Сподели
Предишна статияОгнен ад в Драгичево ( СНИМКИ и ВИДЕО)
Следваща статияНай-после! Саниране и ремонт за църквата в село Драгичево