Начало Политика 3 дни Перник ще бъде огласян от класическа музика

3 дни Перник ще бъде огласян от класическа музика

31

Започва 14-ият Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти!

Над 160 млади таланти от България, Северна Македония и Испания ще вземат участие в 14-ия Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се провежда ежегодно в града. Конкурсът е в три раздела – струнни инструменти, пиано и акордеон, духови и ударни инструменти и в две категории – за любители и за възпитаници на специализирани музикални училища. Участниците ще бъдат оценявани от изявени музиканти и музикални педагози.

Голямата награда на Кмета е статуетка и парична премия от 500 лева.За втора поредна година три специални награди за изпълнение на творби от испански или ибероамерикански композитори, предоставя Институт Сервантес в София. Награди в тези категории ще дадат и отедел „Образование“ към посолството на Кралство Испания.

Поздравителен адрес от името на Кмета на Общината- Вяра Церовска прочете зам.кметът с ресор култура- Севдалина Ковачева. Гости на спектакъла бяха още: кметът на квартал Изток-Емил Костадинов, секретарят на Общината- Радослава Манова, зам. областните управители- инж. Васил Павлов и Иво Иванов.