Начало Отдих Здраве 5 лесни начина да свалим корема

5 лесни начина да свалим корема

71

Да свалим корема е цел, която си поставят много мъже и жени в днешно време. Излишните килограми в коремната област лесно се трупат, но се свалят доста по-трудно, особено ако похапваме всякакви рецепти и нямаме физическо натоварване. В следващите редове ще ви представим 6 наистина лесни начини да се отървете от голямата талия и да стегнете коремната област.

Не приемайте захар и подсладени напитки. Захарта е един от най-нездравословните продукти и прекомерната й употреба във всякакви форми (сладкиши, напитки и т.н.) причинява доста проблеми за здравето, не само качва килограмите. Съветваме хората да намалят възможно най-много приема на бяла захар.

Приемайте повече протеин. В дългосрочен план приемът на храни, които съдържат повече протеини в себе си е отличен начин да намалим сантиметрите в коремната област. Учени в Канада са провели изследване именно в тази насока и са установили, че 8/10 човека, хранещи се предимно с протеинови храни (месо например) имат естествена загуба на тегло.

Ограничете въглехидратите. Изследвания са установили, че малкия прием на въглехидратни храни помага да се отървем от мазнините в областта на корема, около органите и в черния дроб.

Яжте храни, съдържащи фибри. Пълнозърнестите храни, кафяв ориз, краставици – все продукти богати на фибри. Колкото повече приемате такива храни, толкова по-лесно ще намалите обиколката на корема.

Спортувайте. Няма как да минем без упражнения и спорт. Най-простия пример за упражнения са коремните преси вкъщи, джогинг (които повдига цялостния тонус на организма, подобрява кръвообращението и още други полезности за нас). Трябва да се напрегнем и физически, ако искаме да стопим излишните килограми изобщо. 20-30 минутни дневно в упражнения са напълно достатъчно, в комбинация с горе написаните съвети.

Избори 2021
Избори 2021