Начало Перник Общество Профилакториумът с нов директор, ОбС освободи д-р Чунов

Профилакториумът с нов директор, ОбС освободи д-р Чунов

514

Общинският съвет в Перник освободи подалия преди седмица оставка Управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник д-р Венцислав Чунов на извънредна сесия днес.


Д-р Чунов мотивира освобождаването на поста с лични причини. По думите му, през годината в която е ръководил болницата, използваемостта на леглата е скочила от 29 на близо 40 %, а постъпленията по линия на здравната каса от 176 000 са се увеличили на над 247 000 лв. годишно. Преди месец общинският съвет взе решение да бъде изготвен оздравителен план за погасяване на задълженията на СБПЛР. На 21 януари престои среща в НАП, на която местните законотворци трябва да договорят разсрочване на задълженията.


Общинският съвет, като принципал на болницата, определи новия директор на здравното заведение. Това е д-р Росица Иванова, която оглавява Втори състав на ТЕЛК в МБАЛ „Рахила Ангелова”.

Близо 15 години е председател на териториалната експертна лекарска комисия, а след това е член на Специализирания съствав на вътрешните белодробни болест на НЕЛК. В продължение на почти 20 години тя упражнява професията си като специалист по вътрешни болести.