Начало Политика 74 борци на тепиха в международен турнир в Перник

74 борци на тепиха в международен турнир в Перник

143

„Изключително съм щастлив, че виждам толкова много състезатели в зала „Борис Гюдеров“ на този престижен и вече станал традиционен турнир по борба за нашия град“. С тези думи се обърна към всички областният управител инж. Емил Костадинов, който беше сред гостите на 5-ия международен турнир по борба за купа „Иво Ангелов“ в Перник. Състезанието се организира от световния и европейски шампион в класическата борба и спортист номер 1 на България за 2013 година Иво Ангелов. То беше открит с официална церемония, на която присъстваха родни легенди кметът на община Перник Станислав Владимиров и представители на управлението.
„Пожелавам тази енергия да продължава да се увеличава и да изгради следващите поколения шампиони от нашата област. Спортът е това, което ще ги направи силни характери и успели хора. Благодаря на Иво Ангелов, че продължава да организира такива срещи с международни участия. Иво, Перник и България се гордеят с теб!“, каза още Костадинов.
Сред гостите на състезанието бяха и големите български борци Армен Назарян и неговият син Едмонд Назарян, проф. Кирил Андонов – зам.-ректор на НСА, Лъчезар Пенев – управител на „Саламандър груп“ Холдинг и генерален спонсор на турнира.
„Много ми се иска децата повече да спортуват и да се борят, а тези умения безспорно след време ще им помогнат и по-лесно да се справят с трудностите в живота – каза Иво Ангелов. По негови думи, турнирът е една възможност младите спортисти да покажат какво са научили до момента. За състезанието ще дойдат и най-добрите четирима национали при юношите в категория до 87 кг. Очертава да има интерес, спортна интрига и се надявам да стане хубав празник!
В тазгодишната надпревара на тепиха излизат общо над 74 борци от 12 клуба от цялата страна. Те ще бъдат разделени в 4 възрастови групи от пернишкия клуб ще участват 11 момчета.