Начало Отдих Здраве Здравословните ползи от червеното вино

Здравословните ползи от червеното вино

35

Червеното вино се прави от ферментация на различни сортове пълнозърнесто грозде (с различни рецепти по различните крайща на света и у нас). То е с високо съдържание на антиоксиданти и приемът на умерени количества е доказан , че повлиява положително на човешкото здраве. В следващите редове ще ви представим положителните черти да пием по чаша червено вино вечер.

Намалява риска от рак: Изследванията показват, че умерената консумация на вино намалява чувствително риска от няколко видове рак, включително на дебелото черво, базално-клетъчен, яйчниците и рак на простатата.

Намалява риска от деменция: Консумация на 1-2 чаши вино на ден води до намаляване на риска от деменция и болестта на Алцхаймер.

Намалява риска от депресия: Изследване на средна възраст и по-възрастните хора, показва, че тези, които пият 2-7 чаши вино на седмица са били по-малко вероятно да се превърне в депресия.

Намалява инсулиновата резистентност: Пиенето на 1-2 чаши на ден редовно може да намали резистентността на организма срещу инсулина.

Намалява риска от диабет тип 2 при жените: Умерената консумация на червено вино е свързана с намаляване на риска от развитие на диабет тип 2 при жените.

Пиенето на малки количества червено вино може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, като помага да се запази „добрия“ HDL холестерол в кръвта.